вівторок, 5 березня 2019 р.

"Булінг? Не моя тема."

                            "Булінг" - це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження. Він може проявлятись у вигляді психологічного тиску та фізичних знущань.
                            Ця тема в данний час турбує людство, стала актуальною, тому 1 березня 2019 року в Чернівецькому ВПУР працівники психологічної служби разом з заст.директора з НВиХР Кавнічук Оксаною Костянтинівною провели практикум для пед.колективу. Тема його -  "Булінг? Не моя тема."
                           Соціальний педагог Багрій Христина Ігорівна ознайомила присутніх з поняттям булінгу, його видами та ознаками поведінки. А Кавнічук О.К. розповіла нам про створення в навчальних закладах Спеціальної Комісії, яка буде розглядати випадки булінгу та вказувати на відповідальність за цкювання. Незабаром після теорії перейшли до практики. Психолог Андрієць Інна Юріївна розробила цікаві практичні вправи, а саме: "Що може допомогти", "Вирішення конфліктних ситуацій у казках". Колеги працювали у групах, малювали та озвучили вирішення даної проблеми.
                          Всім присутнім, в тому числі і мені сподобалось це заняття, з якого ми дізнались багато нового. Я вдачна колегам, які підготували такий цікавий та змістовний просвітницький практикум, з якого ми зрозуміли серйозність та відповідальність за вирішення цієї проблеми. Тому обов'язок психолога та викладачів в навчальних закладах, в тому числі і в училищах - виявити в групах лідера, схильного ініціювати цькування інших, проводити та вести з ними дружні бесіди, виробляючи толерантність.















Немає коментарів:

Дописати коментар