понеділок, 11 березня 2019 р.

Відвідування музею Володимира Івасюка

                   Меморіальний музей Володимира Івасюка, присвячений видатному українському композитору і поету, став своєрідним центром популяризації української пісні в її найкращих зразках, місцем цікавих літературних заходів, конкурсів, виставок.
                   Музей розташували у помешканні письменника Михайла Івасюка (батька В.Івасюка) на розі вулиць Шевченка і Маяковського в м.Чернівці.
                   Одразу після ремонту учні навчальних груп першого курсу Чернівецького ВПУ радіоелектроніки 4 березня 2019 року відвідали його, в тому числі і мої вихованці разом з класним керівником Кувшінниковою Л.А. В цій квартирі Володимир прожив недовго - з червня 1971 року по серпень 1972 року, переїхавши згодом до Львова. Свій останній, тридцятий день народження, він відсвяткував саме тут.
                   Учні відвідали залу №1, де на величезній вітріні була розташована експозиція "Народження зірки". В робочому кабінеті батька (зала №2) експонати розповідають про багаторічну письменницьку працю Михайла Івасюка. Високий стелаж, що складається з 24 - метрових полиць, і нині заповнений книгами, які купував, вивчав та читав письменник. Ця бібліотека найбільше вразила моїх підопічних - вони здивувались і кількістю книг, і тому, що їх могла перечитати одна людина. А далі екскурсовод повела всіх в родинну кімнату, де чимало документів, фотографій того періоду. А написаний Володимиром розділ роману в шкільному зошиті - один з найцінніших експонатів у кімнаті батьків.
                   Потім екскурсія перейшла в робочий кабінет Володимира. Тут все залишилось, як і було при житті: на полицях - книги, а у шафі - його одяг, стіл, де він писав і рояль, на якому він грав. Здається, що і нині в цій кімнаті зберігся дух молодого композитора. Учні впевнелись, що в цьому домі у пошані завжди були книги, платівки, картини та фотографії. Екскурсія справила великі враження на моїх вихованців. Екскурсовод музею цікаво розповіла про творчий шлях поета і композитора Володимира Івасюка.


Немає коментарів:

Дописати коментар