четвер, 21 лютого 2019 р.

День пам'яті Героїв Небесної Сотні

                5 років тому в Києві протягом 18-20 лютого відбулися вирішальні для Майдану події. 20 лютого щорічно відзначається День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цього дня 2014 року активісти стали підніматися по вулиці Інститутській і потрапили під обстріл, загинуло кілька десятків людей. З регіонів продовжували прибувати автобуси з новими протестувальниками. Цього ж дня до Києва прибула делегація з ЄС. Поки йшли переговори, на Інститутській вже були зафіксовані десятки смертей. Список Небесної Сотні відкрився 22 січня 2014 року, загинули активісти Майдану Сергій Нігоян, Михайло Жизневський, а в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур Юрія Вербицького. З 18-20 лютого загинуло найбільше людей - 78 осіб, після 20 лютого - щє 20. Усі вони увійшли до Небесної Сотні борців за українську незалежність.
              Цього року наш навчальний заклад також вшанував цей день. Художник моєї групи №14, Мензак Юрій, намалював газету "Небесна Сотня", яка була розміщена на стенді першого поверху училища. 20 лютого в актовій залі майстри виробничого навчання, Пуюл Л.А.,
Дерій І.В. та учні навчальних груп №13 та №18, провели вечір пам'яті Героїв Небесної Сотні.
              Присутні пригадали події минулих років, які ми бачили на екрані, підлітки читали вірші, виконали танець із свічками та розповіли про загиблих чернівчан. Вечір пройшов у дусі пам'яті та скорботи. На завершення я хочу особисто подякувати своїм колегам та учням, які брали участь, за сумлінно проведений захід, завдяки якому ми завжди будемо згадувати і пам'ятати героїчних людей, які загинули у центрі Києва в боротьбі за мир та свободу нашої України.
              Слава Героїчній Сотні!






Немає коментарів:

Дописати коментар