вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Обласний семінар професій електротехнічної газулі

       11 жовтня 2018 року на базі Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу відбулось засідання методичного об'єднання викладачів та майстрів виробничого навчання професій електротехнічної галузі. Були присутні представники різних училищ та господарі цього семінару. Наш заклад представляли викладач спецдисциплін Брандес О.С, майстер в/н Мінченко Н.А. і я. Тема засідання -  "Застосування творчо-розвивальних технологій у навчально-виробничому процесі". Запрошеними були Микитюк С.М. - директор НМЦ ПТО у Чернівецькій області та Агатій І.І. - методист цього центру.
       Першим виступив з короткою презентацією Савчук В.М. - в.о директора Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу. Він розповів про кадрове забезпечення, навчально-матеріальну базу, досягнення свого навчального закладу, основну мету діяльності та перспективи розвитку ліцею.
       Після цього з промовою до присутніх звернулись Світлана Миколаївна Микитюк, яка показала презентацію "Професійна майстерність педагога - необхідна складова у роботі з учнями" та Іван Іванович Агатій з презентацією "Самоосвіта - один із шляхів підвищення професійної майстерності педагога".
       Серед виступаючих були і Філіпчук Д.А. - заст.директора з НВР Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту та Колісниченко І.В. - майстер в/н професійного ліцею автомобільного сервісу. Після змістовних виступів учасники семінару обговорювали питання виробничого навчання та виробничої практики на підприємствах, типові договори та оплату за виконану роботу та інші питання. Згадали слова В.Сухомлинського - "Педагог повинен бути готовим не лише вчити, а й вчитися у свого учня".
      Після ознайомлення з матеріально-технічною базою ліцею, нас повезли на Чернівецьку філію ТОВ "СЄ Борднетце - України", що знаходиться по вулиці Головній, 246В. Представники заводу зустріли нас доброзичливо. Інженер Рената провела з нами інструктаж з охорони праці, інші співробітники показали презентацію та розказали про історію розвитку компанії, гарантовані права працівників, режим роботи та оплату робітників. Після цього, нас повели на екскурсію по цехах заводу, де ми мали можливість побачити комплектацію модулів, якими займаються не лише працівники, а і безліч спеціальних машин. Завод, що є складовою великого німецького концерну, виготовляє комплектуючі (кабельні мережі) до автомобілів "Фольксваген", які забезпечують електричну функціональність авто.
     Ми бачили нові робочі місця, безпечні умови праці, професійний розвиток заводу. Після екскурсії вся делегація сфотографувалась на згадку.
     День пройшов вдало, у всіх був гарний настрій, ми багато що взяли цікавого для себе.
     Дякую керівництву ліцею за гостинний прийом, організацію семінару, а співробітникам заводу - за змістовну розповідь та екскурсію.



Немає коментарів:

Дописати коментар