середа, 10 травня 2023 р.

Відвідування музею Авіації та космонавтики

              Сьогодні, тобто 10 травня 2023 року здобувачі освітніх послуг груп №12 та №14 Чернівецького ВПУ радіоелектроніки разом з класними керівниками Урбанською І., Кувшінниковою Л. та майстром в/н Машковою Т. відвідали музей Авіації та космонавтики (вул.Головна, 220).

              Екскурсію проводив директор Чернівецького центру юних техніків ім.Л.К.Каденюка - Яценко Віталій Васильович. Музей був відкритий в 1999 році, експонати музею складаються з двох постійно діючих виставок, які висвітлюють історію авіації та космонавтики. 

              Також у музеї є окрема експозиція, присвячена першому льотчику - космонавту незалежної України, буковинцю Леоніду Каденюку. На першому поверсі музею розгорнута експозиція, що висвітлює історію авіації. Представлені моделі літаків Першої та Другої світових воєн, рекордні літаки та літаки повітряних асів. Всі моделі є точними копіями історичних літаючих апаратів.             

              Експозиція другого поверху присвячена космічним дослідженням, як радянським, так і решта країн світу. Хлопці з цікавістю розглядали літаючі апарати від аероплану братів Райт до більш сучасних творін авіаційної конструкторської думки. 

              Похід в музей залишив у нас всіх незабутнє приємне враження. Було дуже цікаво та пізнавально. 

 












Немає коментарів:

Дописати коментар