четвер, 18 травня 2023 р.

18 травня - День вишиванки в Україні

                        Це свято кожного року у нашій державі відзначають у третій четвер травня. Його започаткували у 2006 році, аби підтримати традиційний український одяг та вшанувати нашу культуру.

                         Ідея спала на думку студентам Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича. Спершу до акції долучилися студенти та викладачі. Однак згодом цю ідею підхопили мільйони українців по всьому світові. 

                         Тепер вже традиційно у День вишиванки українці одягають національний одяг, аби продемонструвати світові свою самоідентифікацію та національний код. 

                         Що цікаво, кожен регіон України може похизуватися своїм орнаментом та технікою для створення вишиванки.

                         Цьогоріч День вишиванки в Україні припадає на 18 травня. Сьогодні це свято актуальне, як ніколи, адже вишиванка - є символ українського народу, який зберігає своє коріння. Цього святкового дня важливо привітати всіх родичів, друзів, колег та знайомих з цим особливим і важливим святом. 

                         Вітаю всіх вас з Днем вишиванки! Не забувайте про своє коріння, пам'ятайте про те, звідки всі ми прийшли. Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. Нехай ваше життя буде барвистим, як цей чудовий день!











                        

Немає коментарів:

Дописати коментар