четвер, 4 лютого 2021 р.

Виховна справа "Пам'ять про Крути".

           3 грудня 2020 року у групі №14 класний керівник, Кувшінникова Л.А., провела виховну справу на тему: "Пам'ять про Крути".

           Активну участь у заході взяли мої вихованці, а саме: Мензак Ю., Одайний О.,Кривий А., Цапчук Б. та Мельничук М. Із вступним словом до учнів звернулась класний керівник Лідія Антонівна. Вона повідомила, що битва під Крутами відбулася 29 січня 1918 поблизу станції ст. Крути (нині село Пам'ятне, Борознянівського району, Чернігівської області). В цій битві полягли молоді люди (гімназісти та студенти), які стримували більшовицьку навалу під керівнивцтвом Михайла Муравйова і їхня жертва дала змогу укласти Берестецький мир та зберегти молоду Українську державу. 

          Хвилиною мовчання згадали пам'ять героїв, які загинули за волю і незалежність України. Учні групи більш детально розповіли про хронологію боїв під ст. Крутами. Урок супроводжувався слайд-презентацією. Учень, Кривий Артьом, прочитав напам'ять вірш Павла Тичини "На Аскольдовій могилі", присвячений Крупенській трагедії. Кувшінникова Л.А. підсумувала захід згадкою про колишнього учня Чернівецького ВПУР, Ігоря Крисоватого, який загинув 6 років тому в АТО. Всі учасники виховної справи сфотографувались для історії групи.

           Проведена виховна справа дала можливість усвідомити учням, що герої серед нас. Адже такий подвиг не може залишати людину байдужою. 













Немає коментарів:

Дописати коментар