середа, 22 квітня 2020 р.

До всесвітнього дня книги.


А.С. Макаренко "Педагогічна поема".

А.С. Макаренко для багатьох вчителів - приклад для наслідування. Його успіх у вихованні складних підлітків був феноменальним. Багато думок Макаренка А.С. й досі залишаються важливими та цінними. Книга "Педагогічна поема" стала справжньою хрестоматією та джерелом натхнення, зокрема для мене - настільною книгою.
Початкові сторінки опису життя колонії мене дуже вразили. Педагог потрапив у важкий колектив дітей та зрозумів, що треба шукати якісь нові методи виховання. Але він не злякався і пішов по важкому шляху. Писав, що вихованці не хотіли працювати, крали їжу, палили меблі, коли мерзли. Деякий час Макаренко втрачав контроль над ними. Але вимогливість і твердість разом з довірою та повагою до дітей дозволили Антону Семеновичу прийти до основної мети - виховання справжньої людини, якими стали підлітки в колонії.


До цієї події долучилися і мої вихованці...Фомін Олексій


Креативно оформив Ілащук Максим...



Відповідально підійшов до цього і Кобель Микола.



Долучилися до "Дня книги" і батьки учнів. Так, мати учня Пауна Радіслава, читає цікаві казки своїм дітям. Це оповідання про життя та традиціі різних народів світу, які вчать бути добрими та мудрими. 



Немає коментарів:

Дописати коментар