понеділок, 8 квітня 2019 р.

Міжнародний День птахів

                    1 квітня - Міжнародний День птахів. Саме в цей день була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.
                    07.04.2019 року жіночий клуб "Оптиміст" запросив мене на свято зустрічі весни та прильоту птахів, яке відбувалося у парку ім. Т.Г.Шевченка. Кажуть, що у світлий день Благовіщення Пресвятої Богородиці весна приходить втретє. Тому це свято і відзначили цього вихідного дня. На заході був присутній директор парку п. Венгринюк Юрій Захарійович.
                    Майданчик біля Літнього театру, де проходило це дійство, був гарно оформлений.
На мотузці - розвішані картинки птахів, на деревах - паперові різного кольору пташки, а на столі розкладено ласощі для синичок та її друзів.
                    У 13:00 годин розпочалося свято весни. Ведуча звернулася до всіх присутніх з словами привітання та поздоровлення зі святом. Учениця школи Катерина співала пісню "Подоляночка", а малеча підспівувала їй та водила хоровод.
                    Організатори свята разом з орнітологами розповіли дітям про життя пташинного світу про користь, яку вони приносять людині, чим харчуються та які види пернатих прилітають на весні додому.
                    Мені запропонували бути шеф-кухарем і я разом з дітлахами готували їжу, яку пізніше вони розносили по годівницях. А це були засушені ягоди горобини, калини, бузини, горішки, тощо.
                    Цей захід був корисним для всіх присутніх, особливо сподобалось дітям, було дуже весело та цікаво. Настрій гарний, учасники багато чого почули вперше. В кінці свята малеча та їхні батьки отримали печиво у вигляді жайворонка - символу єдності землі та неба та "Божого провісника". Такі заходи проходять щороку і дають можливіть всьому населенню Землі зрозуміти та відчути красу навколишнього світу, любов до природи, зокрема до птахів.






1 коментар: