вівторок, 17 січня 2023 р.

Тренінг, щодо внесення змін до українського правопису

              16 січня 2023 року у Чернівецькому ВПУ радіоелектроніки був проведений тренінг для педколективу училища. Проводила його викладачка української мови та літератури Оксана Проданчук. Присутні мали можливість бачити відео та презентацію. 

               Оксана Миколаївна довела, що в українській мові фемінітиви - явище не нове. Фемінітиви - група слів жіночого роду за певним станом, альтернативних або парних аналогічним словам чоловічого роду, від яких вони утворюються суфіксально. Кожна жінка не могла обіймати певні посади, то в мові й з'явилися назви для жінки в цій професії. Тому для нових видів діяльності виникали назви, які були чоловічого роду. Але коли світ змінився й на ті посади почали приходити жінки, мова відреагувала та створила слова для їх називання - фемінітиви.

               Педагогічний склад працював групами по 5-7 чоловік, ми давали відповіді на питання. Наша група із 12 відповідей дала 10 вірних. Тренінг пройшов цікаво, ми дізнались багато що нового. Вдячні Проданчук Оксані за актуальний та змістовний захід.

 












Немає коментарів:

Дописати коментар