четвер, 1 червня 2023 р.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

                      Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського і здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. 

                      Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.

                      Для багатьої країн це нагода привернути увагу до питання захисту прав дітей, зокрема, передбаченого Конвенцією ООН про права дитини, обов'язку держави, батьків та інших причетних до забезпечення їм безпечного життя в родині, хорошої освіти, своєчасного лікування, повноцінного дозвілля і відпочинку.

                      Нажаль, День захисту дітей 2023 в Україні проходить в умовах повномасштабної війни. Сотні тисяч дітей були змушені тимчасово виїхати з країни, десятки тисяч перечікують повітряні тривоги в укриттях, тисячі живуть в зоні бойових дій. Війна торкнулася життя кожного маленького українця. Тому в це свято дорослим особливо важливо підтримати дітей і показати, що ми завжди поруч. 

                      Вітаю дітей України з цим святом! Здоров'я всім і ясних днів! Нехай швидше настане мир і всі українські діти не знатимуть жахів війни!

 

 



Немає коментарів:

Дописати коментар