неділя, 26 лютого 2023 р.

21 лютого - Міжнародний День рідної мови

                   Міжнародний День рідної мови - подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000-го року. Міжнародний День рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999р. Запроваджено його було з метою сприяння мовній і культурній різноманітності й багатомовності. Організація певна, що це є важливим кроком до визнання необхідності захистити різноманіття культур і зберігати повагу до мови, як показника культури.

                   Рідна мова є важливим елементом культурної та національної свідомості людини. Вона не просто засіб спілкування, а історія народу, його світогляд. В Україні рідній мові присвячене ще одне свято - День української писемності та мови. Відзначається воно щороку 9 листопада, в день вшанування пам'яті преподобного Нестора Літописця .

                   Українська мова належить до слов'янської групи індоєвропейської мовної родини. Вона багата на синоніми та зменшувальні форми. Понад те, українська мова - одна із найбільш вокальних та милозвучних у світі і є однією із найдавніших на нашому континенті й має чимало говірок. 

                    Викладач української мови Чернівецького ВПУ радіоелектроніки Проданчук Оксана до цього свята провела низку цікавих заходів, в яких брали участь здобувачі освіти з різних навчальних груп, в тому числі в мій вихованець, учень групи №14 Гуцул Даниїл. Він намалював газету "День рідної мови" та знявся у відео ролику.

 



 

 





 


Немає коментарів:

Дописати коментар