середа, 27 жовтня 2021 р.

Виховна справа: "Спалена, але не скорена"

                      Вчора, тобто 26.10.2021р., було проведено відкриту виховну справу із здобувачами освіти, групи №14, присвячена 77-й річниці визволення України від нацистських загарбників.

                      Ця подія відбулася 28 жовтня 1944 року. Темою виховної справи ми обрали слова - "Спалена, але не скорена". Вступне слово спочатку було надано мені, як керівнику групи і людині, яка організувала та проводила цей захід. "Наше відкрита виховна справа присвячується вікопомній даті 77-річниці з часу визволення нашої країни від нацистських загарбників. 77 років відшуміло з тої пори, коли на нашій землі замовкли останні постріли, вибухи бомб та снарядів. І настала тиша, прийшов довгоочікуваний мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз".

                      Готували матеріали до уроку також і учні групи, а саме: Майор О., Берсан Д., Воробець В., Телепач М., Янковський А. Вірш "Хвилина мовчання" читав Воробець Віталій. Відкритий урок супроводжувався презентацією та відеофактами про звільнення України. Всі присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Наприкінці уроку бібліотекар, Микицей І.А., зробила огляд літератури про Другу Світову війну. Мої вихованці слухали уважно та з цікавістю. Після закінчення уроку я підвела підсумки: "Кажуть перемога над нацизмом потребувала великих втрат. Перемогли...і втратили. І ми завжди повинні пам'ятати цю дорогу неоплатну ціну Перемоги і про безсмертний подвиг наших солдатів".

                      Ця виховна справа сприяла формуванню свідомості підлітків, фактів значимості перемоги для українського народу, величину вкладу кожного українця у здобуття перемоги, поваги та шани до покоління, яке вибороло перемогу та шануванню загиблих в роки Другої Світової війни. 

                      Дякую всім учням, які готували до уроку матеріали, бібліотекарю, Ірині Антонівні, за співпрацю і всім гостям, які завітали до нас.











Немає коментарів:

Дописати коментар