вівторок, 4 грудня 2018 р.

Вечір присвячений Голодомору

                20 листопада 2018 року в актовій залі Чернівецького ВПУР відбувся вечір, присвячений вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років. Всі учні навчальних груп і в тому числі і моя, були присутні на цьому заході.
               Підготувала цей вечір викладач математики Князєва Альона Федотівна.
               Ведучі перенесли нас в ті жахливі голодні часи, де вмирали безвинні люди. Юнаки і дівчата почули страшні демографічні втрати від Голодомору та історію тих часів. Хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять жертвам голодомору в Україні.
               Підлітки подивились документальний фільм "Голодомор. Колос правди", почули вірші очевидця цих подій Гандзі Бондарівни та інших поетів у виконанні учасників вечора.
               На завершення вечора прозвучала пісня Оксани Білозір "Свіча".
               У радянські часи тема Голодомору була заборонена, але тепер, хоч із запізненням на довгі роки, сміливішає пам'ять, мужніє душа народу.
               Можна приховати все: документи, замести сліди злочинців, переписати історію, але з людської пам'яті ці сторінки не зітреш ніколи!
               Тож пом'янімо сьогодні безвинних людей, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським терором у 1932-1933 роках.
               Світла їм пам'ять!!!




Немає коментарів:

Дописати коментар